Alle verhalen

van Jokezelf

De tassenman


 

Vertwijfeld duwde Carla tegen de deur van de tassenwinkel. Gesloten? Hoe kon dat nou? De tassenman was altijd open. Zeven dagen per week stond hij in zijn winkel. Waarom nu dan niet?
Hij was weg, stond op de deur. In verband met mijn afwezigheid, ben ik er niet. Ja, dat zag ze zo ook wel. En haar lievelingstas dan? Die mooie rooie uit Lissabon? Vorige week had ze hem voor reparatie afgegeven. Een van de hengsels had het begeven en de tassenman was de enige die dat kon maken.

Afwezig. Tot wanneer stond er niet bij. Kwam hij nog terug? Vast niet, anders stond er wel een datum. Dat deden winkeliers toch altijd? Een bordje ophangen tot welke datum ze weg waren? Wij zijn afwezig van… tot … , zodat je wist wanneer de winkel weer openging. Of wegens omstandigheden vandaag gesloten. Dan wist je ook meteen waar je aan toe was. Maar zomaar de deur dicht doen? Wie deed dat nou? De reden is dat ik weg ben. Hoezo weg, dacht Carla. Op vakantie? Verhuisd? Dood? Hoe kwam ze dan weer aan haar schoudertas?

Ze duwde nogmaals vruchteloos tegen de deur. Die verschoof geen millimeter. Hermetisch gesloten. Niet open te krijgen. Nou, als het moest, trapte ze die deur zo in. Net zo makkelijk. Wie aan haar rode tas kwam, kwam aan haar. Tranen van woede sprongen in haar ogen. De tassenman had gezegd dat ze haar tas vandaag op kon komen halen. Hij had het belóófd! Een weekje had hij gezegd. Dan was hij zeker klaar. En nu dit.

Carla drukte haar neus tegen de ruit en tuurde naar binnen. Het was donker. Geen teken van leven. Wat tassen op de toonbank, maar de hare zag ze nergens. Ook niet op de planken met gerepareerde lederwaren. Waar was de tassenman?

 

 

Advertenties

16 reacties op “De tassenman

 1. Rianne
  14 augustus 2012

  Ik voel met Carla mee…

  Like

 2. Melody
  14 augustus 2012

  Een prachtig en herkenbaar verhaal wel, voor iedereen denk ik, al zou het bij mij niet om een tas kunnen gaan maar iedereen zal wel een voorwerp kunnen benoemen waarbij dit zomaar van toepassing zou kunnen zijn.

  Like

 3. Pingback: WE 300: het woord voor de maand augustus | Platoonline

 4. platoonline
  15 augustus 2012

  Mysterieuze WE (daar houd ik wel van).
  Als ik het ongeveer letterlijk neem, kom ik niet verder dan de gedachte dat hij ergens in het verband zit. Maar ja…
  Akelig voor Carla, ze is de hengsels des levens kwijt. Nee, tassenman, dat kun je NIET maken.

  Like

 5. ram1955
  15 augustus 2012

  Ook dit geeft een vorm van verlatenheid aan. Bijzondere WE. Ben wel benieuwd naar de tassenman.

  Like

 6. Letterzetter
  15 augustus 2012

  Prachtig verhaal! Heb inmiddels ook wat geschreven.

  Like

 7. Novelle
  15 augustus 2012

  (glimlach) wat een bijzondere situatie en ja die tas is ook een juweeltje kan me voorstellen dat ze onthand is.Ja als beloftes niet na worden gekomen dan geeft dat inderdaad een soort van verlatenheid.Mooi We-300 verlaten

  Like

 8. gewoonanneke
  15 augustus 2012

  Ja sommige vrouwen hebben iets speciaals met tassen maar waar was die man gebleven, dat mysterie maakt er een mooi verhaal van.

  Like

 9. dieneke
  15 augustus 2012

  Raadselachtig verhaal hoor, we blijven allemaal in het ongewisse over de tassenman.

  Like

 10. Anja
  16 augustus 2012

  Ik hou wel van zo’n mysterieus eind. Maar het maakt me ook wel heel erg nieuwsgierig! Leuke WE!

  Like

 11. jokezelf
  17 augustus 2012

  Die tassenman heeft echt bestaan. In de jaren negentig werkte ik vlakbij een winkeltje in prachtige leren tassen en andere kleine lederwaren. De eigenaar was een mager mannetje van onbestemde leeftijd. Hij woonde boven de winkel. Als hij er, bij uitzondering, niet was, hing er een papier; “ik ben er niet, want ik ben weg”. Op een dag, toen ik terug kwam na mijn vakantie, zag ik dat er geen licht aan was in de winkel. Het geheel zag er stoffig en totaal verlaten uit. Na een flink aantal weken werd de winkel leeg gehaald. De slager van een paar winkels verderop, vertelde dat de man door de GGD uit zijn huis was gehaald, maar wat er precies aan de hand was geweest, wist hij ook niet.

  Like

 12. Mrs. T.
  22 augustus 2012

  Hahaha, wat een drama! Vrouwen en tassen. 😉

  Like

 13. staartje
  24 augustus 2012

  Hihihi grappige invulling en grappige winkelier. Goed geschreven weer en een prachtige tas. Ik denk dat ie gewoon even eten is…. In Aix-de-Provence zagen we trouwens een bordje hangen op de deur van een badkledingwinkel ” I’m tanning”

  Like

 14. Dwarsbongel
  25 augustus 2012

  Eén conclusie is duidelijk: als hij dood was had hij die mededeling niet kunnen plaatsen…

  Like

 15. hanscke
  30 augustus 2012

  het geeft goed dat je soms zo onredelijk en mateloos boos kunt worden om iets wat je niet zelf in de hand hebt. Daarom zo herkenbaar.

  Like

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 14 augustus 2012 door in Kort en getagd als , , , , , , , .

Archief

Blog statistieken

 • 987 hits

Sites die ik o.a. volg

Laatste post op jokezelf.nl: Bouwen met taal

De eerste schooldag

De eerste schooldag

Aan de hand van haar drie jaar oudere zus huppelde de zevenjarige Anja die eerste schooldag in 1936 vanuit hun nieuwe huis naar de nieuwe school. De Pestalozzischool was een ‘deftige’ meisjesschool, waar je al heel jong Frans leerde, met een directrice die alle kinderen elke morgen bij de deur een hand gaf. Ze vond […]

All-inclusive

All-inclusive

  “Hier; helemaal gratis!” Triomfantelijk steekt de man een plastic glas omhoog. Met dikke buik en rode konen zit hij naast zijn vrouw, die aan een glas Lambrusco nipt. Op hun tafel ligt een grote hoeveelheid gebruikt bestek. “Makkelijk en goedkoop.” Hij neemt een flinke slok. “Lekker pilsje, vooral omdat het niks kost.” Het is […]

Een kranig oude dame

Een kranig oude dame

Voor de garagedeur houdt onze oudste bewoonster mij staande. Ze is achtentachtig, ongeveer een meter zestig lang en weegt hooguit vijfenveertig kilo. Al jaren verruilt ze om de paar maanden Nederland voor Spanje. Tot een paar jaar geleden samen met haar man, maar sinds zijn overlijden, vertelt ze, gaat ze alleen. “Man dood, kind dood, […]

Onzin en flauwekul

Onzin en flauwekul

Pijn houdt vaak verband met emoties, maar van de uitleg bij www.gezonder.pw, zakt mijn broek spontaan af. Wat een partij onzin en flauwekul! Ik heb polyartrose (afname van het kraakbeen in alle gewrichten van het lichaam) en daardoor vaak pijn op verschillende plekken in mijn lijf, maar volgens deze site moet ik mij ernstig zorgen maken over mijn […]

Leuk hè? Deze mensen komen o.a. bij mij lezen

F(ik)tieverhalen

Columns, Gedichten & Verhalen van mijn Zielenroerselen

Schrijvers Blog

van Jokezelf

F(ik)tieverhalen

Columns, Gedichten en Verhalen van mijn Zielenroerselen

vivapo's Blog

365 dagen verwondering

MichielZiet.com

Dagelijkse dingen die soms meer bijzonder zijn dan je denkt

second part of my life

Geluk volgt uit tevredenheid en tevredenheid is een keuze

mefrouw

three sisters inspired

Gifniks jôh!

De hersenspinsels van een (prettig) gestoorde moeder.

Hartelijke Hot Hulk

Hartelijke Hot Hulk is H H H

Grensgevallen

Een grens is een wens

sprakeloosverhalen

Tussen struisvogel en 'Weltschmerzen'

Bubbliciously me

Living the life you love....

Woolywoot

Kom, zullen we stilstaan? | weblog

dromenenzo

mijn leven, mijn dromen, mijn verhalen

van dichtbij

over het zout op m'n huid, spruitjes met spiegels en de rammelende rest

"Iris Papilio"

"Regenboogvlinder"

minoesjka2

minoesjka's leventje

%d bloggers liken dit: